El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Vila es compromet a “romandre fidel” a Puigdemont
  • CA

 

El conseller de Cultura, Santi Vila, s’ha compromès aquest dilluns a “romandre fidel” al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el camí cap a l’1-0 per una qüestió “d’humanitat i raó política”. Així ho ha declarat durant la seva intervenció al cicle de xerrades Barcelona Tribuna on ha parlsat sobre l’acció política en temps de populismes. Vila, que ha arribat acompanyat de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha confessat que trobava que avui és un dia “inoportú” per acudir a la cita ja que ha arrencat “una setmana especialment densa” amb “un dilluns carregat de dificultats”.

 

Vila ha arrencat manifestant que les dificultats per les quals passa el procés no han de conduir necessàriament a un conflicte: “No està escrit enlloc que això que ens passa ara hagi d’acabar en un conflicte inevitable escrit de forma solemne en una pedra”. Citant al poeta Antonio Machado, el conseller ha dit que caldria “convèncer els espanyols” que no és necessari arribar al xoc perquè tot passa per “reconèixer les llibertats i drets, dins d’una dinàmica constructiva i de diàleg”.

Vila també ha fet referència a la seva incòmoda relació amb la independència preguntant-se: “Suposant que no sigui plausible el projecte independentista, què faria sortir de la zona de confort al conseller Vila?” En aquest punt, ha respost, “que hi hagués una alternativa, de diàleg, però, ¿sobre què? Tenim alguna proposta sobre la taula? Hi ha algun indici que faci veure que algú vol reparar els deutes acumultas? Quina alternativa hi ha?

 

El conseller ha afeti que “en clau generacional estaria bé somiar per què no podem ser també una generació que el dia de demà se’ns pugui comparar amb els Miquel Roca, Pasqual Maragall o Leopoldo Rodés, que també van deixar la seva empremta de moderació, però ningú pot demanar que ho fem al preu de sacrificar Catalunya“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa