El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Vidal assegura al jutge que només parlava de “futuribles polítics” que “no eren certs”
  • CA
Santi Vidal sortint del jutjat
Santi Vidal sortint del jutjat | Q.S.

 

L’exsenador d’ERC i magistrat Santi Vidal ja ha acabat la declaració davant del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que tot just ha durat mitja hora en la causa oberta per l’organització del referèndum de l’1-O. Vidal ha explicat al jutge instructor Juan Antonio Ramírez només ha respost a les preguntes sobre els motius de la querella per la qual es va obrir la causa, és a dir, per revelació de secrets.

 

Segons fonts jurídiques, Vidal ha insistit al jutge que les seves paraules només eren “futuribles polítics en el marc de xerrades de contingut polític”. En síntesi, ha contextualitzat les seves paraules en el marc d’un míting polític. De fet,  ha assegurat que “no eren certes” i que es tractaven d’explicacions atrevides en el marc de les interpel·lacions del públic que no es corresponien amb la realitat”.

 

La seva lletrada però, li ha demanat al jutge els fets concrets que se l’imputen que aquest no hauria aclarit del tot i s’ha limitat a aconsellar que es limités a respondre sobre la querella concreta de Vox. Així l’exsenador només ha respost a les preguntes de la seva advocada i no al fiscal ni a l’acusació particular. A l’exmagistrat de l’Audiència de Barcelona l’han acompanyat al jutjat diputats d’ERC al Parlament, com Anna Caula i Òscar Peris, Robert Masih, en Jordi Martí i Miquel Aubà. 

 

Tot just després de la declaració de Vidal, presta declaració l’exvicepresident del Tribunal Constitucional i l’home encarregat de teoritzar sobre la construcció de les estructures d’Estat, Carles Viver Pi i Sunyer. Fonts de la declaració apunten que l’exresponsable de l’Oficina per a la Transició Nacional ha detallat els diferents càrrecs que ha ocupat com a “tècnic” en les tres darreres administracions per preparar documents sobre com articular jurídicament el procés.

 

 Pi i Sunyer ha contestat a totes les preguntes de les parts llevat de l’acusació particular. Precisament, l’avocat de Vox, el partit d’ultradreta querellant, ha assegurat que Pi i Sunyer, ha tingut una “participació en la redacció de les lleis de transitorietat i del referèndum” perquè “quan un conseller el trucava per formular-li una pregunta, ell responia”. Pi i Sunyer no ha volgut fer cap declaració. 

 

El Jutge del número 13 segueix la instrucció arrel d’una querella contra el mateix Vidal, Viver Pi i Sunyer i el secretari d’Hisenda del Govern, Lluís Salvadó,  per les seves declaracions sobre la preparació del procés i el referèndum.  

 

  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa