El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Rodríguez (PPC): “La CUP o EH Bildu són tant o més radicals que Vox”
  • CA

El diputat del PPC al Parlament Santi Rodríguez ha rebutjat que s’estableixin cordons sanitaris “ni per Vox ni per a altres partits” i ha afirmat que la CUP i EH Bildu que “són tant o més radicals” que la formació d’ultradreta. “Qualsevol discurs de la CUP o d’EH Bildu va més enllà que Vox”, ha assegurat en una entrevista aquest dimecres amb Ràdio 4. Rodríguez ha assenyalat el partit basc com als “hereus d’ETA que no han condemnat el terrorisme” i ha acusat la CUP de no rebutjar la violència. Ho ha dit després que ahir dimarts el diputat de Vox al Congrés Ignacio Gil accedís a la vicepresidència quarta de la Mesa i no s’impedís l’entrada de l’extrema dreta a l’òrgan rector de la cambra baixa espanyola, la qual cosa va generar crítiques creuades entre els grups d’esquerra.

El popular ha vaticinat que “acabarà quallant” un pacte entre ERC i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol però que “tindrà els dies comptats i no seran capaços de tirar endavant grans coses” per l’actual aritmètica parlamentària. Sobre si el PP hauria de facilitar aquesta investidura, ha considerat que “el problema no es el que faci el PP, sinó el que faci Pedro Sánchez”, que aposta per un executiu d’esquerres amb Unides Podem.

Rodríguez no ha volgut reconèixer responsabilitats de l’anterior govern espanyol, presidit pel popular Mariano Rajoy, en l’auge de l’independentisme, i ha fet responsable de l’actual situació política l’expresident de la Generalitat Artur Mas. “L’independentisme neix al Palau de la Generalitat i surt del Palau de la Generalitat”, ha resumit. En preguntar-li si opina que Catalunya és una nació, ha respost que “en les actuals circumstàncies” no pot afirmar-ho perquè fer-ho avalaria que se’n pugui reclamar la independència, la qual cosa seria un “error”. “En el moment que algú pugui afirmar que aquí hi ha elements de nació, automàticament hi ha qui diu que tenim dret a ser un estat”, ha advertit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa