El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santi Rodríguez (PP): “Quim Torra no és president”
  • CA

Malgrat que la Mesa del Parlament, amb el suport dels Comuns i del PSC, ha rebutjat apartar el president Torra com a diputat, tal i com havia sol·licitat Cs, els populars, que no tenen vot a la Mesa, han assegurat que “Quim Torra no és president”, i en aquest sentit ha reclamat l’inici dels tràmits perquè el Parlament convoqui un nou ple d’investidura. Així ho ha anunciat el portaveu del PPC, Santi Rodríguez, que ha denunciat que la Mesa viu en “una legalitat diferent a la real”, lamentant que s’hagi rebutjat la proposta de Cs, al seu entendre, “contravenint la decisió de la JEC, que és competent i que es pot aplicar la Loreg i per tant, Torra ja no és president”.

És per això que el PPC considera que el ple del 22 de gener hauria de ser “un ple d’investidura”, i per tant, rebutja que es pugui produir una sessió de control amb el president Torra. 

Rodríguez ha denunciat que el nou executiu espanyol “està en mans d’ERC”, i sospita que “el nomenament de la nova fiscal general de l’Estat indica que el nou govern està lligat de mans i peus per seguir la tònica dels partits independentistes”, assegurant que si Torra continua essent president és pel suport dels republicans a Madrid. Sobre el requisit de ser diputat per ser escollit president, el PPC remarca que “és una condició que no és circumstancial i s’ha de mantenir durant tot el seu mandat, és una voluntat de permanència, i per tant, si no és diputat, perd la condició de president de la Generalitat”.

Sobre el fet que el PSC hagi donat suport a la Mesa per presentar un recurs al Suprem i mantenir Quim Torra com a diputat, Santi Rodríguez remarca que “és contrària a dret perquè no acata les decisions de la JEC”, un fet del qual considera que el PSC és còmplice. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa