Santi Rodríguez (PP): “Quim Torra no és president”

Els populars entenen que la Junta Electoral és competent i que es pot aplicar la Loreg contra el president Torra

Malgrat que la Mesa del Parlament, amb el suport dels Comuns i del PSC, ha rebutjat apartar el president Torra com a diputat, tal i com havia sol·licitat Cs, els populars, que no tenen vot a la Mesa, han assegurat que “Quim Torra no és president”, i en aquest sentit ha reclamat l’inici dels tràmits perquè el Parlament convoqui un nou ple d’investidura. Així ho ha anunciat el portaveu del PPC, Santi Rodríguez, que ha denunciat que la Mesa viu en “una legalitat diferent a la real”, lamentant que s’hagi rebutjat la proposta de Cs, al seu entendre, “contravenint la decisió de la JEC, que és competent i que es pot aplicar la Loreg i per tant, Torra ja no és president”.

És per això que el PPC considera que el ple del 22 de gener hauria de ser "un ple d'investidura", i per tant, rebutja que es pugui produir una sessió de control amb el president Torra. 

 

Rodríguez ha denunciat que el nou executiu espanyol “està en mans d’ERC”, i sospita que “el nomenament de la nova fiscal general de l’Estat indica que el nou govern està lligat de mans i peus per seguir la tònica dels partits independentistes”, assegurant que si Torra continua essent president és pel suport dels republicans a Madrid. Sobre el requisit de ser diputat per ser escollit president, el PPC remarca que “és una condició que no és circumstancial i s’ha de mantenir durant tot el seu mandat, és una voluntat de permanència, i per tant, si no és diputat, perd la condició de president de la Generalitat”.

Sobre el fet que el PSC hagi donat suport a la Mesa per presentar un recurs al Suprem i mantenir Quim Torra com a diputat, Santi Rodríguez remarca que "és contrària a dret perquè no acata les decisions de la JEC", un fet del qual considera que el PSC és còmplice. 

 

Comentaris (12)
PereB Fa 3 dies
Anar repetint una mentida amb l'esperança que converteixi en realitat. Santiago, la Terra es plana, no te n'havies enterat?
beeee Fa 4 dies
TU NO ERES NI DEL PP EL PRESIDENTE ERES UN MANDAO
Jep, jep, banda de peperos franquistes, a la presó ja Fa 4 dies
La jec provincial es pepera.gurteliana, pura ronya quinqui que cal empresonar ja. MR MARIANO RAJOY, lladre i 1uinqui constitucional protegit per la justicia pepera de gurtel sa
Pol Fa 4 dies
Aquest individu és del mateix partit d'un altre que va escriure això el proppassat 23 de setembre: "Tenían preparadas bombas Cuando advertí de la “batasunisación” del movimiento separatista a trevés de los C. Me dijeron de todo. O se corta de raíz o tendremos un grave problema. Repito; tenían bombas".
Fat Boy Fa 4 dies
Tu si que no ets president. Ni de l'escala.
tan cara al sol els ha provocat una carbonització de neurones Fa 4 dies
i M.Rajoy no saben qui és, i hi ha armes de destrucció massiva a l'Irak, l' 11-M va ser ETA ....
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 dies
DONEU.LI LES CLAUS DEL WC, ESTA BRUT TOCA QUE EL NETEGI
Claravalls Fa 4 dies
Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats.No us necessitem,no us vokem rates franquistes.No us integren en lloc...només este bé al vostè puto país turespain,fora de Catalunya. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Ruc Fa 4 dies
I tu santiago ni ets polític, ni ets demòcrata i sobretot no ets persona, en canvi ets un digne hereu del franquisme
GAVANENC Fa 4 dies
Perque ho dius tu... Don's a joderse I aguantarse
El meu nom és cosa meva Fa 4 dies
De la mateixa manera que tu portes ulleres.
Llorencet Fa 4 dies
Sí, home, i la terra és plana! Que sempre defensau allò que en democràcia no es pot defensar!