El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santamaría: “Prou problemes hi ha a la vida com perquè la Generalitat te n’afegeixi”
  • CA

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s’ha reunit aquest matí amb el secretari d’Estat Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, i en roda de premsa posterior a la trobada ha explicat que tots dos han parlat de diversos temes relacionats amb Espanya però també sobre la situació política a Catalunya. “Hem parlat àmpliament sobre Catalunya“, ha dit Santamaría, que s’ha desplaçat fins a Roma perquè el Papa Francesc crearà aquesta tarda cardenal a l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Preguntada pels periodistes, la vicepresidenta espanyola ha dit que “un bon punt de partida constitucional és el fet que són tots els espanyols els qui han de decidir sobre el futur d’Espanya” i ha destacat que el referèndum que vol celebrar el Govern català el proper 1 d’octubre “és una iniciativa absolutament inconstitucional”. “Dins del marc de la constitució i sense apostes sobiranistes fora de la llei que tensionen socialment a Catalunya l’enteniment és possible”, ha assegurat.

 

A més, Santamaría ha avisat que “convindria acceptar que aquesta via no té cap sentit ni sortida”. Alhora, ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que “faci una reflexió i abandoni aquesta estratègia, perquè ara diuen que el 4 de juliol detallaran els seus plans inconstitucionals i il·legals d’aquesta estratègia fallida”. I encara li ha fet una altra petició: “Que representi al conjunt dels catalans, perquè és el president de la Generalitat. El president d’un partit pot escoltar només als seus votants i militants, però el de la Generalitat ha de governar per tothom”.

 

“Quan algú se salta la llei deixa de governar”, ha insistit la vicepresidenta espanyola, que ha afegit que “ningú pot apropiar-se de la voluntat de la majoria. Aquí venen els problemes, quan algú es pensa que parla per boca del conjunt de la ciutadania”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa