El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Santamaría diu que el govern espanyol no atendrà la recusació del Congrés a Fernández Díaz
  • CA

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha apuntat aquest divendres que el seu executiu no atendrà la recusació del Congrés al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per “manca d’ètica política”. La cambra va instar al seu cessament immediat amb els vots de totes les formacions excepte el PP. Amb tot, segons Sáenz de Santamaría, “la decisió de cessar i nomenar els ministres és del president del govern, no de les Corts”.

 

Nosaltres no estem d’acord amb aquesta reprovació. El Parlament ha pres la decisió que ha considerat oportuna amb els vots a favor i en contra que es coneixen, però la decisió és del president del govern, no de les Corts”, ha dit. 

 

  

  

Segons Sáenz de Santamaría, la cessió d’un ministre “és una tasca que només correspon al president del govern”. “Les Corts donen la confiança al president del govern, i aquest nomena el seu govern”.

 

 

  

  

Ha apuntat que darrere la recusació hi ha un interès per part d’alguns partits de l’oposició “per evitar donar explicacions sobre casos que afecten molt directament les seves estructures de partit”. 

 

 

  

“Aquí tothom ha de donar explicacions, però altres prefereixen actuar d’aquesta manera”, ha sentenciat, però “portar-ho per aquesta derivada no els excusa”

  

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa