Santamaría: "A la sobirania nacional no se li posen ni comes ni condicions"

L'executiu en funcions tanca la porta a qualsevol negociació sobre el referèndum, i recorda a Puigdemont que està subjecte a la llei

 

 

Sense sorpreses, l'executiu en funcions del PP ha tancat qualsevol porta al diàleg amb la Generalitat per tirar endavant un referèndum democràtic acordat, tal i com va proposar dimecres el president Carles Puigdemont durant la seva intervenció en la qüestió de confiança. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha volgut tancar qualsevol especualació sobre la possibilitat de negociar el calendari d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. "El que està demanant el senyor Puigdemont no ho podem negociar ni nosaltres, ni el Congrés ni el Senat, perquè no és nostre, sinó dels 47 milions d'espanyols", i per tant, ha afegit, "a la sobirania nacional no se li poden posar comes ni condicions".

 

 

 

 

Segons la vicepresidenta, anar "més enllà" de les funcions de cada institució és "sobrepassar el mandat que ens han donat els espanyols i faltar al respecte a la sobirania nacional". "Si tots els espanyols estem subjectes a la llei, el senyor Puigdemont, el senyor Montoro i jo mateixa som els primers", ha conclòs.

 

Comentaris