El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Batalla campal entre manifestants i mossos al final de la manifestació del 3r aniversari de l’1-O
  • CA

Batalla campal a la rodalia de la plaça Catalunya al final de la manifestació convocada pels CDR amb motiu del tercer aniversari del referèndum de l’1-O i la violència policial del CNP. S’han entravessat contenidors al carrer com a barricades, se n’han cremat alguns i els Mossos han decidit envestir els contenidors amb els furgons dels antiavalots per apartar-los i per dispersar els manifestants. Alguns dels manifestants han reaccionat clavant cops als furgons. Hi ha hagut algunes càrregues i, segons les dades proporcionades pels Mossos fins les 23.00 hores, s’han fet quinze detencions.

 

 

Manifestants intentant barrar el pas a furgons dels Mossos d’Esquadra a l’àrea de la plaça Catalunya al final de la manifestació pel tercer aniversari de l’1-O / Jordi Borràs 

 

Contenidors en flames a l’àrea de la plaça Catalunya al final de la manifestació pel tercer aniversari de l’1-O / Jordi Borràs

 

Dos mossos antiavalots davant d’una foguera durant els aldarulls a la zona de la plaça Catalunya després de la manifestació del tercer aniversari de l’1-O / Jordi Borràs

Després de la dispersió del gruix dels manifestants, que han anat marxant, una cinquantena s’han quedat al carrer Jovellanos i han llançat pedres d’un contenidor de runa en direcció als antiavalots dels Mossos.

Ensopegada dels furgons policials amb una tanca

A més a més, enmig dels aldarulls els antiavalots de la policia han tingut un incident curiós, ja que uns quants furgons han quedat atrapats uns minuts perquè han topat amb una tanca i ha costat desenganxar el vehicle.

Provocacions del monologuista de la dreta espanyola a Sant Jaume

Els manifestants convocats pels CDR que s’havien concentrat aquest dijous al vespre a la plaça Sant Jaume i, abans de pujar cap a l’àrea de la plaça Catalunya –que ha sigut on hi ha hagut els aldarulls– s’han desplaçat per la Via Laietana cap a la prefectura de la Policia Nacional espanyola. Allà s’han aturat a protestar tres anys després de la violència policial que va protagonitzar el cos estatal avui fa tres anys, en el referèndum d’independència. Han cantat consignes com “aquest edifici serà una biblioteca” i s’han sentit alguns petards.

Mentrestant, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra mantenien un fort cordó de segueretat per protegir l’edifici policial estatal.

Mossos protegint la prefectura de la Policia Nacional espanyola a la Via Laietana, durant la protesta que s’hi ha fet amb motiu del tercer aniversari de l’1-O / Jordi Borràs

Una hora abans, la plaça sant Jaume de Barcelona havia quedat gairebé plena. La convocatòria realitzada pels CDR ha començat les vuit del vespre amb total calma. Només hi ha hagut algun problema amb el suposat reporter Cake Minuesa, monologuista de dretes que altres vegades ja ha protagonitzat provocacions a Barcelona i què hagut de ser protegit pels Mossos després de diverses esbroncades amb els concentrats. De fet, la Brimo l’ha hagut d’amar dins d’una furgoneta.

Minuesa, provocant manifestants / Jordi Borràs

Els concentrats cridaven consignes com ara “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” o “no volem ser una regió d’Espanya”, i poratven una pancarta amb el lema “ni un pas enere, independèndia” i rètols de fotografies dels presos polítics i d’altres represaliats. La clima general era de calma, malgrat alguna bengala i un fort desplegament policial dels equips antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la Brimo i els ARRO.

La pancarta dels manifestants concentrats a la plaça Sant Jaume pel tercer aniversari de l’1-O / Jordi Borràs

Després de tres quarts d’hora llargs concentats, els manifestants s’han posat en marxa i han arribat fins a la Via Laietana, en direcció cap a la prefectura de la Policia Nacional espanyola a Cayalunya. I no ha sigut fins més tard que una part dels participants en la protesta han continuat fins a la plaça Catalunya, després de passar per la cèlebre plaça Urquinaona, escenari de la gran batalla campal de l’any passat, durant les protestes per la sentència del Procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa