El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat reprendrà les proves a persones amb símptomes “en els propers dies”
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admès aquest dimarts que ja no s’estan practicant proves de coronavirus a les persones que simplement presenten símptomes, però ha promès reprendre-les en breu, tal com reclama l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons Simón, aquestes proves “no es fan als casos lleus”, perquè comporten una “logística molt important” i calia donar prioritat als casos greus. Amb tot, ha apuntat que s’està “preparant una logística” per reprendre-les “en els pròxims dies”.

A la roda de premsa que ha ofert l’equip tècnic de lluita contra el virus que ha tingut lloc a La Moncloa, l’aïllament ajuda a combatre l’expansió del virus, però en breu es farà “un esforç molt important per poder reprendre les proves a qualsevol que tingui símptomes”. En aquest sentit ha admès que “és molt possible” que la manca de proves hagi provocat un augment exponencial de casos de coronavirus a “alguna zona d’Espanya”.

Respecte a la possibilitat que les persones donades d’alta de coronavirus segueixin podent transmetre el virus, Simón ha admès que hi ha “dubtes” sobre com ha d’operar el sistema sanitari. En tot cas ha apuntat que els protocols actuals estableixen que cal estar 14 dies en quarantena fins a disposar de la primera prova negativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa