Sanchis lamenta les "decisions controvertides" de la JEC

Ciutadans qualifica de "publireportatge" el documental 'Un procés dins el procés'

El director de TVC, Vicent Sanchis, ha lamentat aquest divendres que la Junta Electoral Central "té últimament actituds i decisions controvertides". Ho ha manifestat a la Comissió de control a la CCMA, un dia després que la JEC obrís un expedient sancionador a la Corporació per programar al Sense Ficció el documental 'Un procés dins el procés' de TV3 i revoqués així l'acord adoptat per la Junta Electoral Provincial de Barcelona arran del recurs de Ciutadans. Nacho Martín Blanco, de Ciutadans, ha fet referència a l'acord de la JEC que, segons ha dit, "condemna el publireportatge 'Un procés dins el procés'", que "de manera barroera per no dir pornogràfica intenta generar simpaties pels partits separatistes". 

La JEC va considerar que la programació del documental, sobre les famílies dels presos independentistes, entre els continguts difosos per la Corporació durant el període electoral va "vulnerar el principi de neutralitat informativa que en aplicació de l'article 66.1 de la LOREG han de respectar els mitjans de comunicació de titularitat publicar durant el procés electoral". Segons l'acord de la Junta, aquests fets podrien constituir "una infracció electoral" susceptible de ser sancionada amb una multa de 300 a 3.000 euros.

 

Més info: La CCMA eliminarà la publicitat d'apostes en línia


Martín Blanco s'ha referit precisament a aquesta resolució i ha preguntat a Sanchis: "Algun dia des de TV3 i Catalunya Ràdio podem esperar els ciutadans no partidaris de la causa separatista un reportatge i documental que expressi el dolor i patiment dels ciutadans el 6 i 7 de setembre quan es va intentar liquidar el marc de convivència a Catalunya?" 

Sanchis ha negat que fos un publireportatge i ha fet referència a l'acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que "avalava" el documental. "Si creu en l'estat de dret també pot creure en interpretacions diferents", ha apuntat. El director de TVC considera "xocant que dels sis recursos que s'han posat" la Junta Electoral Provincial "ens donen la raó i quan arriba la JEC desmenteix" els seus arguments. "No serà que hi ha una clara diferència de percepció de realitat entre una Junta Electoral Provincial més pròxima als fets i una desviació molt clara en la Junta Electoral Central que últimament té actituds i decisions controvertides?", ha preguntat.

 

Comentaris