El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez vol que la mesa de diàleg abordi primer els temes d’acord “fàcil”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aposta perquè la taula de diàleg abordi primer els temes en què es pot assolir un acord “de manera més fàcil”. En una atenció als mitjans a l’arribada a la cimera europea que reuneix els caps d’estat i de govern aquest dijous a Brussel·les, Sánchez ha assegurat que el govern espanyol anirà a la reunió de dimecres amb “el major dels esperits i les disposicions” i que si es vol “abordar amb autenticitat” la negociació cal començar per aquelles qüestions en què es pot arribar més fàcilment a un acord. El president del govern espanyol ha qualificat la reunió de dimecres de “pas bastant substancial”, però ha augurat que el diàleg serà “complex”.

Sobre la possible figura del relator, Sánchez ha apuntat que “els mediadors seran els 47 milions d’espanyols”. “Hi ha una voluntat de transparència absoluta”, ha dit Sánchez, que ha afegit que els ciutadans coneixeran els acords als quals puguin arribar els dos governs durant les converses.

Sánchez ha dit que preveu un diàleg “complex” i “llarg” amb el Govern i ha esperat que les converses “resolguin una crisi que ha durat molt”. A més, el president del govern espanyol ha confiat poder “superar les discrepàncies”. “Pas a pas. Serà un diàleg molt complex i confio poder anar encarrilant aquesta crisi”, ha afirmat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa