El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez vol incorporar actors econòmics i socials als nous Pactes de la Moncloa
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha explicat aquest dimarts que la intenció de l’Executiu de Pedro Sánchez és incloure actors econòmics i socials en els nous Pactes de la Moncloa que es pretenen impulsar després de la crisi del coronavirus per pal·liar els efectes de la malaltia en la societat de l’Estat espanyol.

En una roda de premsa des del Palau de la Moncloa, la també ministra d’Hisenda ha animat totes les formacions polítiques a “no autoexcluir-se” d’aquestes converses, després que aquest dilluns els partits independentistes manifestessin que no veien amb bons ulls aquesta proposta ja que era una forma de reforçar el règim del 78.

Així, Montero ha assenyalat que “Espanya necessita un nou acord de país” i “necessitem el talent de molts actors diversos” per encarar el futur d’aquest Estat un cop ja hagi finalitzat la transmissió de l’epidèmia.

Per altra banda, Montero ha celebrat la “bona direcció” en la què es troba actualment la transmissió del coronavirus a l’Estat, ja que les dades que té el Ministeri de Sanitat indiquen que la corba s’estabilitza i que els hospitals de tot el país ja comencen a notar una rebaixa de la pressió assistencial.

“Les mesures d’aïllament estan funcionat, i això ho posa de manifest l’evolució de la malaltia”, ha afirmat la portaveu del govern espanyol. “Estem aconseguint estabilitzar l’epidèmia“, ha afegit; i ha explicat que, tal i com ja es va avançar, Moncloa demanarà al Congrés una nova pròrroga de l’estat d’alarma i del confinament. Així doncs, ha demanat el suport de les forces polítiques de l’hemicicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa