El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez visitarà Barcelona dos cops durant la campanya del PSC
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visitarà dos cops Barcelona durant la campanya electoral a les eleccions municipals i europees. La primera vegada serà aquest divendres, en un acte a Nou Barris on també intervindrà Meritxell Batet, Miquel Iceta i Jaume Collboni. També estarà present en l’acte central de campanya, el 23 de maig, que se celebrarà al recinte de Fabra i Coats amb intervencions també de Frans Timmermans, candidat socialdemòcrata a la presidència de la Comissió Europea i actual vicepresident de l’executiu europeu. D’altra banda, la campanya tindrà la presència del ministre i candidat a les europees, Josep Borrell, que aquest dijous participa en l’obertura de campanya i també participarà en un acte a Lleida. També estaran presents sis ministres més.

El PSC ha presentat a l’alcaldable per Barcelona, Jaume Collboni, com l’única alternativa a que la ciutat es converteixi en una “trinxera independentista” amb un alcalde d’ERC, Ernest Maragall, amb un “pacte” amb l’actual alcaldessa, Ada Colau, a qui atribueixen un “fracàs” de gestió durant aquests quatre anys de govern. Els socialistes comencen la campanya aquest dijous a la tarda en un acte on, a més de l’alcaldable, hi participarà també el ministre i candidat a les eleccions europees, Josep Borrell, el líder del PSC, Miquel Iceta i la ministra Reyes Maroto.

El PSC presenta candidatures a 524 municipis catalans. El secretari d’organització, Salvador Illa, ha explicat que això significa que 94 de cada 100 habitants tindran l’opció d’escollir la papereta socialista. De fet, la formació presenta llistes a totes les capitals de comarca. En total, compten amb més de 7.000 candidats i compten en fer més de 2.000 actes en aquesta campanya. El líder del partit, Miquel Iceta, haurà recorregut entre la precampanya i la campanya totes les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants, tot presentant el cap de llista o participant en actes de la candidatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa