El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez, a Torra: “Crida l’atenció que qui demana diàleg ara el critiqui”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha retret aquest divendres al president de la Generalitat, Quim Torra, que “critiqui” la seva voluntat de trucar-lo en el marc d’una ronda amb els presidents autonòmics. “Crida l’atenció que qui demana diàleg ara el critiqui“, ha assegurat Sánchez, que ha defensat el “diàleg inclusiu“.

“Crec que el diàleg ha de ser el mètode per resoldre els conflictes polítics i el marc ha de ser el de la seguretat jurídica i les lleis democràtiques”, ha defensat el president del govern espanyol en funcions en una compareixença posterior a la cimera europea a Brussel·les, en la qual també ha reivindicat la “necessitat” de tenir govern per “sortir del bloqueig“.

Sobre la negativa del president d’ERC, Oriol Junqueras, a donar suport a la seva investidura si no hi ha una taula de negociació entre governs, Sánchez ha reiterat la seva oferta de “diàleg”, sempre que sigui dins de la “seguretat jurídica i les lleis”.

Pel que fa la investidura, Sánchez ha remarcat que “no poden haver terceres eleccions”. “Si hi ha partits que les volen, que ho diguin a l’opinió pública”, ha dit en referència al PP i Vox. “El que no volen ni accepten és que governi el PSOE”, ha assegurat. Segons fonts de Moncloa, les negociacions entre el PSOE i ERC “avancen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa