El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez tanca la campanya a Catalunya amb les mans buides
  • CA

Pedro Sánchez s’ha convertit aquest divendres en el primer president del govern espanyol que tanca una campanya a Catalunya. Un fet que ha volgut subratllar davant els 3.000 militants socialistes que l’han rebut al míting final del PSOE a la Fira de Barcelona. El candidat socialista ha defensat, després que Josep Borrell atiés l’hostilitat contra l’independentisme tirant d’arguments ètnics, la “Catalunya de l’ordre democràtic i no de la violència, la de les solucions i no la del conflicte”.

Sánchez ha optat per obviar el conflicte català i s’ha centrat en presentar el PSOE com l’únic capaç de resoldre els problemes que té Espanya. No ha desgranat, però, solucions concretes pel conflicte català i s’ha limitat a parlar de la necessitat de formar un govern progressista a Espanya, un debat que interessa poc a l’independentisme.

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha defensat per la seva banda una victòria socialista el proper 10-N perquè “només una victòria del PSC garanteix un govern progressista” a Espanya. Iceta ha atacat els independentistes, que considera que estan “acomplexats per la CUP”, circumstància que els ha fet “abandonar el centre i el catalanisme constructiu que representava Josep Tarradellas, que no cremava contenidors, ni tallava carrers ni tancava universitats”.

La candidata per Barcelona, Meritxell Batet, que s’ha passat tota la campanya de baixa per culpa del vertigen, ha enviat un missatge a la militància a través d’un vídeo per tal que el 10-N vagi a votar per “frenar la dreta i refer que els independentistes han fet malbé al nostre país”. Batet ha afegit que “el mal que han fet” els independentistes “no ens el mereixem” i ha dit que cal “votar massivament perquè no podem permetre que el discurs de l’odi ens governi”. La candidata socialista ha emplaçat ha rebutjar les dretes i l’independentisme perquè el que ofereixen és “exclusió i odi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa