El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez sobre els indults: “Haurem de veure quina és la sentència en ferm del Suprem”
  • CA

 

El candidat del PSOE a les eleccions del 28-A, Pedro Sánchez, ha manifestat aquest dijous en una entrevista TVE —on ha estat preguntat de nou sobre la possibilitat de concedir indults als líders independentistes processats, en cas que siguin condemnats—, que no vol “interferir en la feina dels tribunals” i que “posteriorment haurem de veure quina és la sentència en ferm que fa el Suprem”. Per això mateix ha demanat als partits de la dreta que respectin “la separació de poders” perquè ell confia en el treball del tribunal espanyol que jutja els presos polítics.

 

Sánchez ha lamentat que aquest sigui “l’únic argument que té la dreta, en lloc de portar propostes, utilitzen Catalunya per atacar el PSOE, no estan parlant de Catalunya, sinó d’Espanya, d’una Espanya que volen dibuixar completament de blau en la qual només hi càpiguen ells”. El candidat socialista ha dit que sembla que “el bon espanyol és el que llegeix la Constitució com diu Rivera, Casado i Abascal”.

 

El socialista ha dit també que “la majoria de catalans no vol la independència” tot i que ha admès que si la vol “un percentatge”. Davant d’aquest escenari ha defensat l’Estat de les autonomies i ha dit que actualment els que van “contra els interessos de Catalunya” estan “liderant les institucions” catalanes. Sánchez ha demanat la reconstrucció del consens a Catalunya creant “marcs de diàleg” entre les formacions polítiques catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa