El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez: “Si el 28-A vam votar futur no podem votar passat el 26-M”
  • CA

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dissabte des de Calasparra (Múrcia) un “vot de coherència” amb el 28-A, perquè “si aleshores vam votar futur no podem votar passat” i cal votar també “avenç, futur i una societat inclusiva i no exclusiva com proposa la dreta”. Sánchez ha afirmat que el PSOE va representar i representa ara la “lluita per la justícia social” i ha demanat “no deixar la feina a mitges”. Ha ironitzat amb la situació de les tres dretes: “un viatja al centre… de la terra”, un altre que “no sap si puja o baixa… del cavall”, però “el projecte del PSOE és Espanya”. També ha advertit els votants d’esquerres que es plantegen votar altres forces, en referència a Podem, que cal “no especular” perquè el PSOE és “l’única força” que pot frenar la dreta.

Segons Sánchez, malgrat el resultat del 28-A la dreta “segueix pensant el mateix” que deia abans de les eleccions, i per aquest motiu s’ha mostrat convençut que el PSOE aconseguirà vots de “gent conservadora, de dretes” que quan veu PP, Cs i Vox “diu: no hi ha dret a aquestes tres dretes”. En aquest sentit ha afirmat que el 28-A quan es van obrir les urnes “Espanya va respirar alleugerida” i les dretes han quedat “despistades jugant al parxís” on “les blaus es volen menjar els taronges i els verds les blaves”, però el 26-M “no és una partida de parxís”. 

El president espanyol prova de fer realitat el que ja augura el CIS per a Múrcia, una victòria socialista 28 anys després a un dels feus del PP. Els socialistes ja van ser el partit més votat a aquest territori el 28-A, però les dretes sumades van superar la de les esquerres, com ho farien de nou –segons el baròmetre preelectoral- en aquesta ocasió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa