Sánchez s’atribueix una suposada davallada de l’independentisme

El president del govern espanyol en funcions acusa el PP i Cs de recuperar el discurs sobre el 155 quan senten “aroma preelectoral”

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha atribuït aquest dimecres a l’acció del seu govern una suposada davallada del suport dels ciutadans catalans a la independència així com la caiguda de la preocupació dels espanyols sobre aquesta qüestió. Al seu torn de rèplica a les intervencions dels líders del PP i de Cs al debat del Brexit, Sánchez ha recordat que el CEO va publicar al juliol que “ara mateix tenim el nivell més baix –i segueix essent molt alt, un 44%- de suport a la independència de Catalunya en els últims dos anys, i només el 9,1% dels catalans dona suport a la unilateralitat”. També ha recordat que el novembre del 2017 un 29% dels espanyols situaven la independència com un dels seus principals problemes, quan el baròmetre del CIS del gener del 2019 apunta que només de 6,8% dels ciutadans.

“Alguna cosa crec que hi tenim a veure el govern d’Espanya i com estem enfocant la situació a Catalunya”, ha sentenciat. Sánchez també ha afirmat que les apel·lacions del PP i de Cs a l’aplicació del 155 tenen “aroma preelectoral” i ha ironitzat sobre el fet que Albert Rivera situï la qüestió catalana a l’eix del seu discurs. “Ara a Rivera li treuen Veneçuela, ETA i 155 i no sé que pot venir a explicar”, ha sentenciat. Segons Sánchez, contràriament al que han fet PP i Cs “en aquesta mena d’actuacions, com menys sobreactuació millor, perquè crec que la força tranquil·la del constitucionalisme és el que ens pot servir per restaurar la situació a Catalunya”.

 
 

Comentaris (8)
Miquel Fa 1 mes
I la gent que no hi ha anat tb indep. Que posin referendum i es veurà si davallada o ...
Vot estratègic Fa 1 mes
Per si hi torna ha haver eleccions a Mordor, recordeu que ara cal aturar en Sanchinflas i això no ho farem amb vots als nostres botiflers, sinó al PP o Vox. A trolejar, a trolejar fins enfonsar-los a la mar!
X*2 Fa 1 mes
Burru
Fedor Fa 1 mes
Davallada del suport dels ciutadans catalans a la independència? Davallada? Quina davallada???
M Fa 1 mes
Els has comptat?
Semblaria tonto... Fa 1 mes
però no, és un puto dimoni. S'ha d'anar més en compte amb aquest que amb tota la trepa espanyolera junta!!
Spelunca Fa 1 mes
Ja Ja Ja, a veure si ell reuneix tantes persones a cap manifestació. No és més xulango perquè no entrene.
El noi del sucre Fa 1 mes
Es pot ser mes tonto?, ho dubto.