El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez: “Em reuniré amb Torra perquè continua sent el president de la Generalitat”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació després de la primera reunió del nou Consell de Ministres, que a partir d’ara se celebraran els dimarts, i no el divendres com fins ara. Durant la roda de premsa, ha deixat clar que el president de la Generalitat, Quim Torra, continua sent-ho, tot i que ha estat inhabilitat per la JEC: “No tinc cap problema en reunir-me amb ell, perquè continua sent el president de la Generalitat”, ha dit.

En aquesta línia, ha insistit que estarà “encantat” de veure’s amb Torra “per posar en marxa el diàleg, que és tan necessari”. “La notícia extraordinària seria que no em reunís amb Torra”, ha dit, per afegir després que “l’obligació dels governs és dialogar i trobar una solució”. Així, ha defensat que el seu govern té “el compromís la intenció d’obrir un procés de diàleg territorial i retornar a la política una crisi política”. 

A més, Sánchez ha assegurat que el conflicte “mai no hauria d’haver sortit de l’àmbit polític” i ha defensat que li sembla “fonamental obrir un procés de diàleg”. El president espanyol també ha anunciat l’increment del 0,9% de les pensions, a partir de l’1 de gener, i ha deixat clar que “Espanya ha de recuperar el temps perdut i tenir un govern que realment funcioni”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa