El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez rebutja PP i Cs: “On anirem amb partits que pacten amb la ultradreta?”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha distanciat del PP i de Cs de cara al 10-N i ha criticat Unides Podem per afirmar que els socialistes pactaran amb aquestes dues forces després de les eleccions espanyoles. “On anirem nosaltres amb partits polítics que pacten amb l’ultradreta?”, s’ha preguntat el líder de PSOE en un acte de precampanya al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. En aquesta línia, ha dit que la dreta “no té remei” perquè “quan pot sumar, ho fa amb l’ultradreta; quan no, bloqueja l’esquerra socialista; i quan governa, retalla”. Per tot plegat, ha cridat a no jugar a la “ruleta russa” i triar la papereta dels socialistes per a desbloquejar la situació. En aquesta ocasió, Sánchez no ha brandat el 155 i ha garantit un executiu que pensarà “en les urgències dels catalans del carrer” i de la “Catalunya de carn i os”.

El líder del PSC, Miquel Iceta | Jordi Borràs

El líder del PSC, Miquel Iceta, també ha demanat una “gran victòria” del PSOE per “preservar l’autogovern a Catalunya” i per a tenir “menys crispació, menys il·legalitats i menys mentides”. Iceta ha dit que l’autogovern està en risc perquè els independentistes els van posar “al precipici” i també per la dreta. El primer secretari del PSC ha cridat a votar Sánchez i evitar que “quatre arreplegats” li facin “la traveta”. Finalment, ha presentat els socialistes com la solució a la convivència i ha recordat que caldrà “respectar la llei, les institucions i acatar les sentències” quan surtin. 

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet | Jordi Borràs

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, també ha reclamat “concentrar” el vot en el PSOE i evitar votar altres partits que dispersaran el vot i que podrien fer que es repetís “el bloqueig”. També ha carregat contra Unides Podem i Més País, la candidatura que encapçala Íñigo Errejón, i ha dit que els dos han optat per situar candidats “independentistes” a Catalunya. “A mi que m’ho expliquin, perquè no ho entenc”, ha carregat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa