Sánchez proposa "un referèndum d'autogovern, no d'autodeterminació"

El president del govern espanyol rebutja donar instruccions a la Fiscalia i apel·la a la seva independència en el cas del judici contra l'independentisme

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que, en línia amb la seva idea que el Procés ha d'acabar amb una votació, proposarà "un referèndum d'autogovern, però no d'autodeterminació". En una entrevista a la Cadena SER, el també líder del PSOE ha rebutjt donar instruccions a la Fiscalia i ha apel·lat a la seva independència en el cas del judici contra l'independentisme.

 

 

Així doncs, tot i la insistència per part de l'independentisme que Moncloa doni ordres a la Fiscalia per tal que rebaixi la seva agressivitat amb el sobiranisme català en el judici pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre, Sánchez ha recordat que el ministeri fiscal té autonomia i que aquesta està garantida a la Constitució espanyola. És per això que ha reiterat que la solució per resoldre el conflicte entre Espanya i Catalunya és aplicar "Llei i diàleg".

 

Comentaris