El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez proposa al G20 que l’ONU lideri una “resposta multilateral” a la crisi sanitària
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat a la reunió per videoconferència del G20 que les Nacions Unides liderin una “resposta multilatreal” a la crisi causada pel coronavirus. Durant la trobada, Sánchez ha plantejat que les Nacions Unides liderin una iniciativa global per avaluar els “danys” causats per la pandèmia i que elaborin un full de ruta que permeti assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. A més, el president del govern espanyol ha reclamat una “coordinació” que sigui “robusta”, “a gran escala” i “sense precedents” contra la pandèmia.

Durant la reunió amb els líders de les principals economies del món, Sánchez ha demanat que la resposta al coronavirus sigui conjunta i “solidària” per “assegurar els equips mèdics necessaris i garantir que les empreses no facin fallida o que els treballadors no perdin la feina”. Pel que fa a la resposta econòmica, Sánchez ha remarcat que cal “una acció concertada a nivell global que transmeti seguretat als ciutadans i confiança als mercats en l’estabilitat financera”, així com que asseguri la “recuperació de l’activitat econòmica i els llocs de treball”. També ha proposat crear un fons global de lluita contra les pandèmies de forma “preventiva”.

El president del govern espanyol també ha subratllat que cal “accelerar” les tasques científiques i industrials per poder tenir una vacuna contra el covid-19. En aquest sentit, Sánchez ha remarcat que la vacuna que es desenvolupi ha de ser “accessible a un preu raonable” per “assegurar la immunitat de tots els grups de la societat i tots els països”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa