Sánchez proposa en el debat una mesura contra TV3 que ja existeix

El Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya es planteja fer un comunicat adreçant-se al PSC

És gratuït i perniciós”, diu Roser Mercadé, del Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya (TVC), en referència a una de les propostes que va fer el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, en el debat electoral d’aquest dilluns. El candidat socialista a les eleccions del 10-N va anunciar les “tres mesures importants” que executaria si torna a ocupar la Moncloa, i una d’elles era “modificar la Llei General Audiovisual perquè els consells d’administració de tots els ens públics de mitjans de comunicació siguin aprovats per un suport de dues terceres parts dels parlaments autonòmics”. Amb això pretén acabar amb el “sectarisme” de TV3.

Però Sánchez ignorava o obviava que des de fa menys d’un mes aquesta mesura ja es va aprovar en forma de llei al Parlament de Catalunya per unanimitat; és a dir que el PSC també hi va votar a favor. “Jo crec que aquest senyor no sap de què parla”, afirma en declaracions a El Món el director de TVC, Vicent Sanchis, que no atribueix a les declaracions del president espanyol “mala fe”, sinó “falta de serietat i rigor”. 

El cas és que fins ara la llei deia que els set membres del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havien de ser escollits per dues terceres parts, i que si no s’arribava a un acord, llavors es podien escollir per majoria absoluta en una segona volta. Amb la nova llei aprovada recentment a la cambra catalana, aquesta segona volta ja no es pot fer, i s’han d’escollir per força amb dos terços del Parlament.

“És molt trist i preocupant que un president en funcions no tingui ni idea d’això”, lamenta Sanchis, que a més afegeix que li agradaria saber “a què es refereix exactament Pedro Sánchez quan parla de ‘sectarisme’ en el seu discurs”. Recorda que els continguts que emet Televisió de Catalunya passen per un seguit de controls. “Tenen un munt de filtres”, afegeix.

 

Així doncs, Roser Mercadé explica a aquest diari que el Comitè d’Empresa es planteja fer un comunicat apel·lant al Partit Socialista de Catalunya ja que “ells coneixen perfectament” que es va aprovar aquesta llei al Parlament. Sobretot, perquè hi van votar a favor ja que es va aprovar per unanimitat.

 

Comentaris