El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez prometrà el càrrec de president aquest dimecres a les 11h
  • CA

Pedro Sánchez prometrà el càrrec de president del govern espanyol davant del rei Felip VI aquest dimecres a les 11h, segons ha comunicat la Casa Reial. El líder del PSOE ha estat investit aquest dimarts al Congrés i la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, ho ha comunicat al monarca en una audiència al Palau de la Zarzuela aquesta tarda. Serà la segona vegada que Sánchez pren possessió del càrrec; ja ho va fer el 2 de juny de 2018. Tanmateix, aquell cop no ho va fer després de guanyar un debat d’investidura sinó la moció de censura que va posar fi al mandat de Mariano Rajoy. Sánchez prendrà possessió del càrrec però, segons fonts socialistes, no comunicarà la composició del seu executiu fins a la setmana vinent.

L’anterior acte presa de possessió del secretari general socialista va ser sobri i per primera vegada no van estar presents ni la Bíblia ni el crucifix sinó només un exemplar de la Constitució.

El president espanyol va prometre -i no jurar- per la seva “consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de president del govern amb lleialtat al Rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, així com mantenir el secret de les deliberacions del Consell de Ministres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa