El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez promet que la ‘nació de nacions’ “arribarà”
  • CA

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que la ‘nació de nacions’ que proclama “arribarà” i que el centralisme “és el passat”. Sánchez ha fet aquestes declaracions durant l’acte de proclamació de Miquel Iceta com a candidat del PSC a les properes eleccions autonòmiques, on ha reivindicat un Estat espanyol “modern” que “reconegui la identitat catalana com una fortalesa i no com un problema per a Espanya”. “El federalisme que defensem és la garantia que forjarem un futur comú per a Catalunya i el conjunt d’Espanya”, ha declarat. El socialista ha dit que no són temps “d’extremes decisions o d’extremes no decisions” i ha reivindicat que és necessari començar el diàleg sense esperar a que arribi l’1-O. 

En el segon dia de visita a Catalunya, Sánchez ha tornat a desgranar el projecte que els socialistes ofereixen per resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquest projecte es basa en la reforma federal de la Constitució davant d’aquells que es mantenen en la “incongruència” de dir que no volen problemes però no cerquen solucions als existents. 

 

Per això, ha dit que cal començar a dialogar per buscar aquestes solucions i ha rebutjat esperar l’1-O per iniciar aquest diàleg. “Després de l’1-O no passarà res si abans no obrim el camí de diàleg entre les parts. Comencem a abonar-lo ja”, ha dit. Ha resumit la seva proposta en “llei i política” i ha tornat a criticar que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, només se centri en la legalitat. 

Així, li ha assegurat que la crisi no es resoldrà amb “amenaces” sinó que el que cal és “diàleg acord i sobretot mesura”. A més, ha reivindicat que la diferència entre el PP i el PSOE és que els populars “amenacen” mentre els socialistes “dialoguen, escolten i proposen mesures”

Ha assegurat que el seu projecte vol respectar la identitat catalana i, com ja va aprovar el darrer congrés socialista, aconseguir un estat que es basi en l'”Espanya plurinacional”, ja que ha assegurat que la d'”uns pocs” és un projecte “caduc” i que per sort l’actual ja no es basa en la “puresa de la sang” i la “ideologia única”. Així, ha assegurat que l’Espanya centralista és “viatjar al passat” mentre que la federalista és “garantir un futur millor” per a les properes generacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa