El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez preveu que el conflicte amb Catalunya duri “anys”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez, ha volgut “recordar” dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, i a la Generalitat sobre les convocatòries del Tsunami Democràtic, “que són els màxims representants de l’Estat a Catalunya”.

En aquest sentit ha assegurat que si es produeixen incidents durant la jornada de reflexió “estarem parlant de delictes molt greus”, i que “el govern d’Espanya garantia el normal funcionament de la jornada electoral”.

En tot cas ha admès que la crisi a Catalunya “durarà anys” i que en termes polítics “exigirà que tots els partits polítics ens unim i permeti superar el conflicte a Catalunya”.

Sánchez també ha volgut fer un reconeixement a la tasca del conseller d’Interior, Miquel Buch. “La gran diferència és que avui els Mossos estan perfectament coordinats amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i quan escolto els líders independentistes qüestionar la tasca de la policia nacional i dels Mossos, recordo els atacs que ha patit la societat catalana per part dels violents”, ha dit.

Ha insistit que no pensa agafar el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, fins que no “condemni la violència i se solidaritzi amb es familiars dels policies ferits”. “L’equidistància” i dir que i ha hagut violència per par de la policia, segons Sánchez “no és una condemna”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa