Sánchez posa un legionari a dirigir la intel·ligència militar

El govern espanyol en funcions canvia els caps de la intel·ligència de l’Estat en tres mesos

El mes de juliol, i gràcies gairebé a una conjunció astral de la política i la llei, es va produir un relleu insòlit en la columna vertebral de l’Estat: la direcció del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI).  Després de 10 anys al capdavant del Centre Nacional d’Intel·ligència, el general Félix Sanz Roldan va ser rellevat per ‘imperatiu legal’. Sanz no podia continuar en el càrrec prorrogat per un govern espanyol en funcions, -la llei no ho permet- i un cop cessat en va assumir el càrrec la seva número dos, Paz Esteban, una veterana de la intel·ligència espanyola. Tres mesos després, el relleu s’ha repetit a l’altre grans institució dels serveis d’informació de l’Estat, el Centre d’intel·ligència de les Forces Armades, el CIFAS. En pràcticament un trimestre i amb un govern en funcions, i per qüestions legals, l’executiu de Pedro Sánchez ha rellevat tota la cúpula de la intel·ligència de l’Estat. Canvis que, en situacions normals, haurien costat Déu i ajuda per consensuar-los. 

 

La tria al capdavant de la CIFAS ha estat preparada amb pocs dies.L’excap de la intel·ligència militar, el general de divisió Francisco Rosaleny, va passar a la reserva, una condició que no li permetia romandre al càrrec. El 27 de setembre el consell de ministres va ascendir de general de Brigada a general de Divisió a Antonio Romero Losada i pocs dies després, el 7 d’octubre va prendre possesió de la direcció de la intel·ligència militar espanyola a la seu del comandament, a la base de Retamares. 

 

 

El general Romero és el màxim assessor del cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD) i dels caps de l’Estat Majors dels exèrcits de Terra i Aire i de l’Armada, en matèria d’intel·ligència i en estratègies d’operacions militars. El nou inquí de Retamares, nascut a la Línia de la Concepción el 1963, comandava fins aquest octubre la poderosa Brigada Galícia VII, coneguda com a BRILAT i una de les estrelles de la corona de les noves Brigades Operatives Polivalents en missions a l’exterior. Ara bé, l’historial de Romero està lligat fermament a la Legió. Només com a tinent i capità va servir-hi des de 1986 a 1997 al Tercio Juan de Austria. Quan va ser ascendit a tinent coronel va comandar la VII bandera de la Legió al Primer Tercio Gran Capitán, amb seu operativa a Melilla. Com a legionari va participar a missions a Bòsnia-Hertzegovina, Kosovo, Afganistan i Líban. Va deixar la Legió per entrar al gabinet de l’Estat Major de la Defensa i abans de dirigir la Brilat va ser durant uns mesos cap de l’àrea de l’OTAN de la Direcció de Política de Defensa. 

 

 

En la seva presa de possesió, el passat 7 d’octubre, el general Romero va demanar “disciplina, estudi i valors de les Forces Armades” per fer anar el CIFAS. “Es diu tradicionalment que al camp de batalla, al desenvolupament de les operacions, només poden passar dues coses: un èxit de les operacions o un fracàs de la intel·ligència”, va advertir al seu gabinet. Un discurs de reivindicació després de la mala maror que es va despertar dins la CIFAS quan la ministra de Defensa del PSOE, Margarita Robles, va assumir també la direcció política del CNI. Una coexistència que no feia gaire gràcia als uniformats atès que tenien un projecte d’ampliació geostratègica de les seves funcions amb licitacions de 4.058.891 d'euros per a les futures instal·lacions de l'Oficina d'Informació Militar a la base de Retamares. El curs dels esdeveniments ha calmat els ànims dins la CIFAS en respectar-li el seu marge en la seguretat operativa i estratègica global. 

 

 

 

Comentaris (13)
A l'aguait Fa 4 mesos
La que faltava per al duro.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Sanxes desperta fillet, desperta que t'estan fent el llit. Pobrissó
Marc Fa 4 mesos
La cabra és la Mattahari.
INOCENT Fa 4 mesos
Pro ho fara amb la cabra o sense. Potser la cabra sera un carrec de confiança amb un sou de mes de 200.000.-eur nets mes despeses per dietas i habitacle apart.
Me duele Tractoria Fa 4 mesos
Mirad separatistas!! Un legionario como el Mosso que abatió a los terroristas de Barcelona, qué era un excaballero legionario. Sin embargo, a vosotros os gusta más el cagón ese que sale en Twitter soltando bravuconadas y que luego va al Tribunal Supremo y declara en Español porque se cagó vivo..jajajaja. Seguro que los días de los atentados pidió trabajar en tareas administrativas...jajajaja
Bon cop de falç Fa 4 mesos
Jo crec que la cabra ho faria millor.. els està quedant un govern interessant...el Burdell de diplomàtic, un legionari dirigint la intel-ligencia militar..que serà lo proper..la Belen Esteban o la Leticia Sabater de ministra de Cultura?
Mar 350 Fa 4 mesos
Legión i intel.ligència es un oximoró. Si aquesta gent son els que manen no m'estranya que desprès no trobin cap urna.
fideli Fa 4 mesos
quina colla de ganduls i mantinguts...
Manel Fa 4 mesos
Tot és la mateixa porqueria PP,PSOE,c,s PSC la ruina d,Espanya
Pepet de Vallmanya Fa 4 mesos
Segur que és perque d'inteligència en deu anar ... sobrat ! La cabra, millor candidata .
El de sempre Fa 4 mesos
Un legionari espitregat ho pot ser tot , perdó , tot menys intel.ligent . De fet és el que faltava a la intel.ligència militar , un altre sabatot al capdavant . Si el Burdell és el cap de la diplomàcia UE , el demés són punyetes . Com deia el Perich : PAIS !!
INTELIGENCIA Fa 4 mesos
La inteligencia en el ejercito, NO EXISTE,nadie que sea inteligente, se hace militar
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 mesos
h apossat la cabra?
legionari? inteligència? Fa 4 mesos
una cosa no va amb l'altre. algo falla. i la cabra?