El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez parlarà amb Torra aquesta setmana per reactivar la taula de diàleg
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que té previst parlar aquesta setmana amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per fixar la data per tornar a reunir “en els propers dies” la taula de diàleg amb l’Executiu català. Així ho ha assegurat en una entrevista a TVE quan ha estat preguntat sobre quan té previst convocar la propera reunió d’aquesta taula, que només ha celebrat una primera i única trobada el mes de febrer, abans de la pandèmia del coronavirus.

“Aquesta setmana parlaré amb Torra. Espero que puguem tenir-la en els propers dies“, ha afirmat el president després que la setmana passada es comprometés amb ERC a celebrar-la a mitjans de setembre. Preguntat per si la data podria ser el proper 17 de setembre, Sánchez ha apuntat que aquell dia tindrà lloc la vista en la què el Tribunal Suprem decidirà si inhabilita Torra durant un any i mig per un delicte de desobediència.

 

La fusió de Caixabank i Bankia pot tenir “aspectes molt positius”

Per altra banda, Sánchez ha valorat positivament aquest dilluns la possible fusió entre CaixaBank, que al seu entendre té “aspectes molt positius”. Ha recordat que l’anunci “ha estat ben acollit pels inversors”, i ha apuntat que l’interès de l’executiu és maximitzar el valor dels 22.000 MEUR que l’Estat va posar per rescatar Bankia. “Si es produeix aquesta fusió serà el primer banc d’Espanya i el 10è europeu”, ha dit. Sánchez ha justificat que Podem no estés al cas de la fusió perquè al seu entendre aquesta era una informació “molt sensible” de la que només tenien coneixement les entitats, i “no ho sabia ningú del govern”.

Sánchez ha explicat que la UE liderarà la compra de vacunes contra el covid-19, i s’ha mostrat confiat que es començaran a distribuir al mes de desembre. Segons Sánchez ja s’ha tancat un contracte a nivell europeu i el govern espanyol i les CCAA acordaran a partir de dimecres que ve a quins grups poblacionals se’ls aplica.

Sánchez ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que els pares “poden estar tranquils” amb l’inici del curs escolar. Ha recordat que el govern espanyol ha facilitat la contractació de 40.000 professors addicionals, i malgrat que “no existeix el risc zero” els centres escolars seran “segurs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa