El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez, obert a formar un govern de coalició amb Podemos
  • CA

 

El cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat en una entrevista a El País que “no és cap problema” un govern de coalició amb Podem. “Jo no tinc un sentiment patrimonialista ni tampoc monopolístic del poder”, ha argumentat. En una entrevista a la Cadena Ser i preguntat per aquesta qüestió, Sánchez ha reiterat que no té problemes amb un govern de coalició però ha evitat respondre directament sobre un executiu amb el partit de Pablo Iglesias dient que no vol especular.

 

En el darrer dia de la campanya electoral, Sánchez ha insistit en demanar la concentració de vot en el PSOE, “l’únic partit que pot evitar que sumin les dretes” i ha alertat del “risc real” que sumi la dreta i l’extrema dreta. Sobre els partits independentistes, ha insistit que “no són de fiar”.

 

En l’entrevista a la Cadena Ser després que s’hagi publicat l’entrevista a El País, Sánchez s’ha mostrat més prudent i no ha volgut entrar a valorar un govern de coalició amb Podem. Ha preferit posar l’accent en demanar als indecisos que concentrin el vot en el PSOE tot alertant que potser diumenge els socialistes són el partit més votat però governa la dreta. De totes maneres, Sánchez ha dedicat bones paraules al partit d’Iglesias amb qui diu que té “moltes elements en comú”.

 

Pel que fa als líders independentistes, Sánchez diu directament que no vol que l’estabilitat d’Espanya descansi en “líders que han demostrat tot menys coherència”. Creu que els partits independentistes no són de fiar i que s’han posat en un “laberint” perquè saben que la independència no és possible. Un laberint que, segons ha apuntat, han creat els líders independentistes “a base de mentides”. 

 

El candidat socialista assegura que Espanya es mereix quatre anys de concòrdia i insisteix que parlarà amb tots els partits, inclosos els independentistes, dins la Constitució. “Dialogar dins la Constitució, cap problema. Fora de la Constitució no hi ha res”, ha conclòs en l’entrevista a la Cadena Ser.

 

El candidat del PSOE s’ha mostrat molt crític amb el líder de Cs, Albert Rivera, assegurant que l’ha decebut “en termes polítics” i que es pensava que estava fet “d’una altra pasta”. “Ciutadans ha abraçat la ultradreta i ha començat el seu declivi com a projecte polític”, ha afegit en l’entrevista a El País. En aquest context, Sánchez ha lamentat que els partits de dretes utilitzin electoralment la “confrontació territorial” i els ha avisat que això només beneficia Vox.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa