El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez no espera resultats a curt termini de la reunió amb Torra
  • CA

El govern espanyol assegura que Pedro Sánchez anirà a la reunió de dijous amb Quim Torra amb “esperit constructiu” però no espera resultats a curt termini del diàleg. La portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, ha dit aquest dimarts en roda de premsa després de la reunió del Consell de Ministres a Moncloa que es troben en les “antípodes” i que, malgrat que volen “traslladar amb claredat la vocació inequívoca de diàleg“, l’esperança és aconseguir “punts de trobada en el mitjà i llarg termini” i no de forma ràpida. Montero ha dit que esperen que la reunió de dijous serveixi per “establir les vies que permetin seguir transitant” el camí del diàleg. “Partim de posicions molt allunyades”, ha remarcat, i caldrà ser “creatius” i “imaginatius” per abordar el conflicte, ha dit.

Montero també ha anunciat que la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, acompanyarà Sánchez al viatge a Barcelona i estarà disponible per sumar-se a les reunions que mantingui el cap de l’executiu espanyol però Montero ha assegurat que, a priori, no està previst que estigui present a la reunió entre Torra i Sánchez, que preveuen que sigui només entre els dos presidents.

Fonts de Moncloa han descartat que de la reunió d’aquesta setmana surti una data per a la primera reunió de la mesa de diàleg entre governs i tampoc preveuen fixar els equips negociadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa