El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez: “Ningú del meu govern polemitzarà contra cap administració”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha promès aquest dissabte no entrar en polèmica amb cap adversari polític perquè “l’enemic de tots és el virus”. “Ningú del meu govern polemitzarà contra cap administració”, ha dit en una compareixença des del Palau de la Moncloa per valorar l’actualitat sobre el coronavirus quan es compleix una setmana del confinament obligatori a l’Estat.

Sánchez ha insistit a demanar “unitat” i ha tornat a rebutjar confinar de manera total la Comunitat de Madrid, Catalunya i el País Basc. No obstant, ha recalcat que ja hi ha hagut diversos governs d’altres països que han actualitzat les seves mesures en funció de l’expansió del virus i un cop vist la seva perillositat. “Farem el que faci falta quan faci falta“, ha afegit. En aquest sentit, ha dit que el seu Executiu intenta “anticipar-se als probllemes” i que està “atent” als problemes que puguin anar sorgint a mida que passin els dies.

“Els ciutadans de totes les comunitats autònomes poden sentir-se protegits”, ha dit Sánchez, a més d’insistir en què no és la seva intensió gastar “cap energia” en discutir i entrar en una guerra de declaracions i contradeclaracions contra cap líder polític de l’Estat. “No tinc cap retret per cap govern o president de cap comunitat autònoma“, ha afirmat. És per això que ha volgut recordar que “la Comunitat de Madrid ens va demanar ajuda i l’exèrcit ja hi ha operat”. “Aquelles comunitats autònomes que ho necessitin, les protegirem”, ha sentenciat.

El president socialista ha assegurat que “el canvi de comportament d’aquests països” demostra que “les línies d’actuació s’han de canviar quan aquestes no són eficaces“, i ha presumit d’haver aplicat “les mesures més dràstiques que s’han aplicat a Europa i al món”. No obstant, ha avisat: “El pijor encara ha d’arribar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa