El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez mobilitza 200.000 milions d’euros per evitar els acomiadaments
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dimarts un conjunt de mesures per tal de “beneficiar tots els treballadors” i evitar els acomiadaments com a causa de la crisi del coronavirus. Es mobilitzaran 200.000 milions d’euros. “Es tracta del 29% de la capacitat de producció de riquesa del nostre país en un any”, ha posat en valor Sánchez. Ha informat que de tots aquests milions d’euros, 117.000 seran públics “i la resta es complementarà amb recursos privats”.

Entre les principals mesures anunciades pel president socialista, es troba l’agilització dels tràmits pels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que es presentin. Es consideraran causats per una situació de força major i les autoritats laborals l’hauran de resoldre en un màxim de set dies. Els treballadors afectats que no compleixin amb el requisit mínim de cotització per cobrar l’atur la podran cobrar igualment i el període en què els treballadors rebin la prestació a conseqüència de l’ERTO no descomptarà com a temps gastat.

Sánchez també ha anunciat en roda de premsa que exonerarà els empresaris que facin ERTO per la covid-19 del pagament de les quotes a la Seguretat Social per “alleugerir les càrregues financeres de les empreses” i “recuperar” l’ocupació al més aviat possible.

 

Moratòria de les hipoteques

Tal i com ja s’havia filtrat minuts abans de la compareixença, Sánchez ha anunciat el decret que atorga una moratòria en el pagament d’hipoteques per aquelles persones que hagin perdut la seva feina o se’ls hagin reduït els seus ingressos per culpa del coronavirus. “Garantim el dret d’habitatge, i en aquesta crisi ningú serà desnonat per culpa d’estar passant una situació econòmica difícil“, ha promès Sánchez.

 

30 milions d’euros per trobar una vacuna

Moncloa destinarà 30 milions d’euros a la investigació per trobar una vacuna contra la COVID-19. Els encarregats de treballar en aquesta investigació seran el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut de Salut de l’Hospital Carlos III. Sánchez ha assegurat que l’objectiu és “frenar la corba” de contagis i que “la victòria serà total quan tinguem la vacuna que permeti eliminar la infecció”. “Hem de frenar la corba, aplanar-la i fer-la baixar en picat”, ha insistit el president.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa