El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez insta PP i Cs a facilitar la seva investidura si són “partits d’estat”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha instat aquest dijous el PP i Cs a no bloquejar la seva investidura. Segons ell, el més important és que hi hagi un govern a Espanya “el més aviat possible” i l’única “alternativa” és que aquest el lideri el PSOE. “És la seva responsabilitat com a partits que es diuen d’estat facilitar la investidura”, ha afirmat en arribar a la cimera amb els líders europeus a Brussel·les. “Aquelles forces que diuen que no a la investidura del PSOE què proposen? El bloqueig? Unes noves eleccions? Han de dir-ho clarament”, ha afegit Sánchez, acusant el PP i Cs de no donar suport a “l’estabilitat” ni la “governabilitat”.

Segons ha dit, la responsabilitat dels socialistes és “la d’oferir un programa de govern i un executiu progressista, europeista i amb capacitat d’interlocució amb totes les forces polítiques dins de la constitució”. A més, ha remarcat que ja han qualificat Unidas Podemos com el seu “soci preferent”. “Volem dialogar i entendre’ns amb tots a la constitució, volem entendre’ns amb les forces més a l’esquerra”, ha dit lamentant que després del 28-A hi hagi forces “que continuen posant un cordó sanitari al PSOE”.

L’important, ha dit, és que grups com la formació d’Albert Rivera, “que es diuen liberals i progressistes, treguin el cordó a qui ha guanyat les eleccions”. De fet, Sánchez ha carregat contra Cs i ha afirmat que és “evident” que la formació taronja ha “trencat”, per contra, el cordó sanitari a les forces d’ultradreta i està “pactant amb forces d’extrema dreta que alhora pacten amb el PP acords que no es donen a conèixer a la ciutadania”. “Em sembla gravíssim”, ha apuntat, admetent que el fet que hi hagi “acords secrets” li fa “témer el pitjor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa