El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez insta a abordar la qüestió catalana com una “gran avinguda de diàleg”
  • CA

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat a abordar el conflicte de Catalunya des d’una “gran avinguda de diàleg” enfront de la via “unilateral” i “il·legal” del Govern i davant el model del president del Govern, Mariano Rajoy, d'”esperar al fet que es resolguin sols els problemes”.

 

En aquest sentit, ha opinat que Rajoy planteja una “incongruència” en defensar “Espanya amb Catalunya dins, però sense comptar amb ella”. “Volem compartir amb Catalunya un millor futur. Hi ha qui creu que el millor és no fer res, com els partits conservadors, jo no comparteixo aquesta sensació ni aquesta opinió. Si no fem alguna cosa abans,  difícilment començarem a resoldre el problema després”, ha manifestat.

 

No obstant això, ha recalcat que la solució “passa per la llei” i que, d’aquesta manera, el PSOE acompanyarà al Govern en el “compliment de la llei”. Sánchez ha exigit “afrontar els problemes amb determinació” per “no amagar-se darrere de resolucions o de lleis” i ha reclamat “un líder que miri alt, faci política i trobi solucions”.

Pedro Sánchez ha apel·lat a la Declaració de Barcelona com a crida a la trobada i com a “full de ruta per a la unió dels pobles d’Espanya”, encara que davant el model d’Espanya “uniforme”, que ha identificat amb el PP, ha plasmat la idea de reconèixer la “identitat catalana i d’altres pobles” com a “fortalesa i no com a feblesa”.

 

“Li vaig dir a Rajoy que si feia un pas en la solució política, el PSOE estaria amb ell; però que si no ho feia, el partit socialista no dimitiria de les seves responsabilitats”, ha ressaltat. Per això, ha emplaçat una Espanya com la “nació de nacions” que defensava Carme Chacón o Peces Barba i que “reconegui totes les identitats que la componen”. Sánchez ha assenyalat que si se segueix parlant de la qüestió territorial es mantindrà el “pols entre el passat i el futur”.

 

“El centralisme i el separatisme en un món global és el passat, el federalisme és el futur. El centralisme resta i el separatisme divideix”, ha mantingut, i ha afegit: “El federalisme suma”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa