El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez insisteix a fer el debat el dia 23 a TVE
  • CA

 

 

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dijous a celebrar el debat a quatre el dia 23 d’abril a TVE i ha emplaçat la resta de candidats a fer–ho possible o bé enviar-hi representants. En una entrevista a Onda Cero, Sánchez ha justificat que finalment es decanti per TVE, i no pel grup Atresmedia, després de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no permetre que Vox fos present al debat a la cadena privada. “Han canviat les condicions”, ha dit, “i entre una cadena privada i una pública volem defensar la que és de tots”.

 

El president del govern espanyol ha recordat que a les eleccions del 2015 l’aleshores president, Mariano Rajoy, no va ser present al debat d’Atresmedia i va delegar la representació del PP a la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría. Sánchez ha fet aquestes manifestacions malgrat que la resta de candidats de les quatre principals forces espanyoles: Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera, han assegurat que el dia 23 d’abril estaran presents al debat d’Atresmedia, i no al de TVE, perquè ja havien compromès la seva assistència.

 

De fons, la decisió de Sánchez de celebrar el debat a TVE el dia 23 –i no el 22 com estava inicialment previst- i el fet que aquesta cadena s’hagi avingut a canviar el dia pel 23, cosa que ha generat crítiques internes a la pròpia RTVE i per part del grup Atresmedia, que va assegurar aquest dimarts que mantenia el debat programat pel mateix 23. La seva primera opció a favor d’Atresmedia, segons Sánchez, estava justificada per la inclusió de Vox, però un cop la JEC ha decidit deixar fora el partit de Santiago Abascal de debat a la privada, la televisió pública “és el lloc” on cal fer aquest debat si està en igualtat de condicions. Per això ha demanat al PP, Cs i Podem que enviïn representants al debat de TVE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa