El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez exigeix a Torra que condemni “sense excuses i pal·liatius l’ús de la violència”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimecres al vespre després d’haver-se reunit durant el dia d’avui amb Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera per parlar de la situació que es viu a Catalunya. “Davant dels actes violents a Catalunya, aquest govern reitera que no consentirem que la violència s’imposi a la convivència”, ha dit durant la compareixença des del Palau de La Moncloa.

Sánchez també ha assegurat que “la cooperació entre els cossos policials és la millor resposta als violents” i ha traslladat a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos que “tenen el suport de tots els espanyols”. El president espanyol ha defensat “el dret de manifestació pacífic de gent que està disconforme amb la sentència” però ha condemnat “el desplegament de grups violents perfectament organitzats que volen alterar la convivència amb accions vandàliques”.

A més, el president espanyol en funcions ha deixat clar que “actuarem amb tots els mecanismes de l’Estat per garantir el manteniment de l’ordre a Catalunya”, i que el seu executiu considera “tots els escenaris”, així com que respondrà “en cada moment seguint tres regles: la fermesa democràtica, la unitat dels partits polítics i la proporcionalitat en la resposta”. Per això ha demanat a les altres forces polítiques unionistes “mantenir la unitat i donar una resposta unitària a aquest desafiament”.

“Ens volen exaltats perquè caiguem en les seves provocacions i alimentem una espiral moment”, ha considerat Sánchez, que ha avisat que “ens trobaran ferms, serens i units”. Finalment, ha fet una crida al president Quim Torra, assegurant que “té el deure polític i moral de condemnar sense excuses i pal·liatius l’ús de la violència”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa