El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez diu que vol mantenir el diàleg amb ERC
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquet dimecres que malgrat el ‘no’ d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma el seu executiu “valora” el diàleg amb els republicans i el vol “seguir practicant aquesta legislatura”, que –ha remarcat “té quatre anys per davant”. Ho ha fet en resposta a la intervenció del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que li ha retret que hagi elegit Cs com a soci i li ha recordat que aquesta elecció pot fer saltar pels aires la majoria de la investidura. Sánchez també ha promès a la portaveu de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, que el seu executiu intensificarà el contactes amb les CCAA, però ha reclamat a la Generalitat que no “perdi el temps” amb “falsos greuges”.

Amb l’aprovació de l’estat d’alarma assegurat gràcies al ‘sí’ anunciat pel PNB i per Cs, Sánchez ha volgut destacar que el suport de la formació d’Inés Arrimadas és puntual. “No estem parlant de donar suport a un govern, sinó de proveir el govern de l’únic instrument que té ara per poder plantar cara amb eficàcia a la pandèmia”. “Jo mantinc els compromisos d’investidura”, ha afirmat.

Per aquest motiu ha retret a Rufián que l’hagi acusat d’apropar-se a una força conservadora com Cs. “M’ho posa molt fàcil, seyor Rufián. Amb qui governa a Catalunya, amb un partit progressista? Nosaltres no arribem a tant”.

En tot cas Sánchez ha lamentat que ERC es decanti pel ‘no’ a “l’únic instrument que tenim per plantar cara a la pandèmia”. “Hem estat negociant amb vostès fins aquesta matinada per veure si podíem vehicular les polítiques de conciliació”, i al final “vostès votaran que no amb el PP i la ultradreta, però no són ultradreta, i el mateix argument val per al PSOE i Podem, dues forces progressistes i d’esquerres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa