El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez diu que “s’obre una nova etapa de respecte a la llei i la Constitució”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dilluns que la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics “obre una nova etapa de respecte a la llei i la Constitució”. En un missatge institucional per valorar les condemnes de Marchena i la resta de magistrats als líders independentistes catalans, Sánchez ha renyat l’independentisme. “Confirma el seu naufragi i el seu fracàs”, ha afirmat.

El cap de l’executiu espanyol ha acusat l’independentisme de ser el principal culpable de la crisi oberta entre Catalunya i Espanya. No obstant, s’ha mostrat obert a “dialogar” i a “restaurar la convivència” que, segons ell, està trencada al país.

Sánchez ha promès als espanyols que acatarà la sentència. Així doncs, ha volgut desmarcar-se de les possibles acusacions que pot rebre durant la campanya electoral de voler indultar els presos a canvi de pactar amb l’independentisme català per tal de repetir com a president del govern espanyol. “L’acatament significa el seu íntegre compliment”, ha sentenciat, a més de remarcar que “ningú està per sobre de la llei”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa