El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez diu que afronta la taula de diàleg amb el “millor dels ànims”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que afronta la taula de diàleg entre governs d’aquesta tarda amb “el millor dels ànims” i espera que “doni fruits” per aconseguir “la retrobada entre catalans”. Durant la sessió de control al Congrés i a preguntes de la portaveu de JxCat, Laura Borràs, Sánchez ha afirmat també que l’independentisme té la “majoria parlamentària” però no “la majoria social” i que ha “d’assumir que Catalunya és plural”. “Han de reconèixer l’altra part de catalana que no defensen els postulats independentistes i que volen deixar enrere “el greuge” per retrobar-se. El cap de l’executiu també ha dit que serà un camí “difícil i llarg”.

Borràs li ha preguntat com pensava el govern espanyol atendre una demanda important de la població sobre el dret a decidir i li ha recordat que en els últims deu anys “el vot independentista no ha parat de créixer“. “Sempre tenen l’excusa de la majoria parlamentària. Si tinguéssim la social, sí?”, li ha replicat a Sánchez. “Sense diàleg no hi ha democràcia. Sense llibertat no hi ha normalitat”.

 

Sánchez demana “corresponsabilitat” a Casado

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al president del PP, Pablo Casado, que tingui “una mica d’empatia” i de “corresponsabilitat” a l’hora d’abordar el conflicte català. “Lliçons les justes del PP quant a la defensa de la integritat territorial”, ha dit Sánchez en resposta a Casado a la sessió de control al Congrés aquest dimecres al matí. Sánchez ha afirmat que l’actual executiu ha heretat el “fiasco” de la gestió del PP dels últims set anys quan hi va haver “dos referèndums il·legals”, una DUI i es va “multiplicar per quatre el nombre d’independentistes, del 10 al 40%”. Casado ha criticat la reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat i ha afirmat que no és diàleg sinó que és “humiliació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa