Sánchez demana a les dones que treguin "targeta vermella a la desigualtat"

El líder del PSOE adverteix que en aquest 26-M “ens estem jugant l’Estat del benestar”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit aquest diumenge en un míting a Mèrida que el 26 de maig “ens estem jugant l’Estat del benestar” i els ciutadans tenen a les seves mans “posar-lo en mans de persones que hi creuen”, en referència al PSOE, “o que no hi creuen, com les tres dretes”. Sánchez, que ha insistit que en aquestes comicis cal un vot “coherent” amb el del 28-A, ha demanat a les dones que treguin “una targeta vermella a la desigualtat, la desil·lusió i la crispació que plantegen les tres dretes”. També ha apel·lat als votants de Podem o que es debaten entre Podem i el PSOE. Els ha advertit que guanyar no significa governar, i per “guanyar i governar cal votar l’únic partit que pot aturar les tres dretes i garantir l’avenç del nostre país a tots els municipis” .

Sánchez respon d’aquesta manera les manifestacions del candidat de Vox a l’ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, que va expressar la seva oposició a l’avortament apuntant que “les dones tenen dret a fer amb els eu cos allò que creguin convenient: podem menjar més o menys, cuidar-se, tallar-se el cabell o les ungles, però no és un dret acabar amb la vida d’un ésser innocent com és la vida del nen que portes al teu interior”. El líder socialista ha criticat un cop més les tres dretes que segons ha afirmat no parlen de drets socials ni de l’Estat del benestar, sinó que només actuen pensant en el futur dels seus líders.

El president del govern espanyol ha recordat també la figura de l’exvicepresident i exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba i ha recordat “que la Constitució no és patrimoni de ningú sinó de tots els espanyols”. “Aquesta és la gran lliçó que ens deixa Alfredo”, ha dit, “un compromís amb la nació, amb Espanya, per la convivència i també per la regeneració democràtica i per la neteja”. Ha fet aquestes manifestacions a Extremadura, on segons el macrobarometre del CIS el candidat socialista a la presidència de la Junta, Guillermo Fernández Vara, podria revalidar el seu govern i frega ja la majoria absoluta. 

 
 

Comentaris