El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sànchez i Cuixart demanen el primer permís penitenciari per sortir de la presó
  • CA

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han demanat aquest dimarts el primer permís penitenciari per sortir de la presó. La llei els permet gaudir de 36 dies l’any perquè han complert una quarta part de la condemna imposada. L’advocat de Sànchez, Jordi Pina, ja va anunciar la setmana passada que el demanaria aquest dimarts, quan per a tots dos es compleix la quarta part de la seva condemna de nou anys per sedició, dictada pel Tribunal Suprem (TS) després del judici pel procés sobiranista.

El lletrat va dir que si Sànchez obté un permís penitenciari, prioritzarà passar el temps amb la seva família, i va expressar el seu “respecte” cap a tota la gent que li dóna suport. Cuixart, en una entrevista d’Europa Press, va afirmar aquest dissabte que no s’acollirà a cap benefici penitenciari, però sí que demanarà permisos perquè és un “dret” dels presos al qual no renunciarà.

La petició arriba després que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Conselleria de Justícia de la Generalitat ratifiqués dijous passat la classificació de segon grau, el règim ordinari de privació de llibertat, per a tots els condemnats pel procés sobiranista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa