Sánchez convocarà una conferència anual amb presidents autonòmics si és investit

La Moncloa diu que complementaria les reunions bilaterals

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, té intenció de convocar –si és investit- una conferència anual amb els presidents de les CCAA, segons ha informat La Moncloa. La conferència, que tindria lloc al Senat, ha de ser "un dels principals eixos d'una legislatura del diàleg i de la reducció de la tensió territorial" que el president espanyol vol desplegar després de la conformació del nou executiu. L'executiu espanyol assegura que es tracta de la reactivació de la Conferència de Presidents que no es reuneix des del 2017 i que ara Sánchez vol convertir en una cita anual, i complementaria els contactes bilaterals del president espanyol amb els màxims responsables autonòmics.

Segons l'executiu espanyol, aquest està essent el missatge que el president espanyol està transmetent durant les converses telefònics amb els presidents autonòmics que té lloc aquest dimarts i que ha començat amb el president del govern basc, Íñigo Urkullu.

L'executiu espanyol apunta que aquesta conferència de presidents serà un dels eixos de la "política de normalització territorial" del mandat de Sánchez, però es completarà amb "les reunions bilaterals que tindran lloc amb cadascun d'ells després de la investidura" i també amb "el compromís de renovar el finançament autonòmic".

 
 

Comentaris