El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez: “La Constitució és el marc per resoldre els conflictes territorials”
  • CA

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha afirmat que la Constitució és el “marc” per poder resoldre els “conflictes territorials” que hi ha a l’Estat espanyol, inclosa “la crisi territorial a Catalunya”. Segons Sánchez, la Carta Magna inclou les “eines” per poder resoldre els conflictes “socials i polítics” que hi ha actualment a l’Estat espanyol. “L’ordre constitucional també va crear el marc de l’estat de les autonomies que lògicament és un instrument fonamental per poder resoldre les crisis territorials”, ha afirmat en una atenció als mitjans prèvia a l’acte de commemoració de la Constitució d’aquest divendres al Congrés dels Diputats. Sánchez també ha apel·lat a la “responsabilitat, generositat, entesa i acord” entre els diferents partits per poder superar el bloqueig institucional.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions abans d’assistir a l’acte institucional de l’aniversari de la Constitució al Congrés dels Diputats. Un acte marcat per les absències dels representants nacionalistes i independentistes. No hi ha estat presents ERC, ni JxCAT, ni PNB, ni Bildu ni tampoc el BNG. Tampoc el president de la Generalitat, Quim Torra, que va enviar una carta a la presidenta Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, i a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, on afirmava que la Constitució no representa la majoria dels catalans. Tampoc hi assisteix el lehendakari basc, Íñigo Urkullu. Tampoc hi assisteix la presidenta de les Balears, Francina Armengol, i el d’Aragó, Javier Lambán.

En canvi, sí que hi assisteix amb normalitat aquest any el líder de Podem, Pablo Iglesias, i també el diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello, secretari primer de la Mesa del Congrés. També la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la de Navarra, Maria Chivite i el de Múrcia, Fernando López Miras. També els habituals presidents autonòmics, com el de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, el de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i el d’Andalusia, Juanma Moreno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa