El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez confirma la pròrroga de l’estat d’alarma i anuncia noves mesures
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest diumenge que el seu executiu allargarà 15 dies més l’estat d’alarma un cop la decisió sigui avalada pel Congrés dels Diputats. En una roda de premsa des del Palau de la Moncloa minuts després d’haver-se reunit telemàticament amb els presidents autonòmics, Sánchez ha anunciat noves mesures en aquest confinament.

S’han suspès tots els vols prescindibles durant 30 dies, totes les comunitats autònomes podran utilitzar les residències privades de la gent gran per motius mèdics; per tal de “pal·liar la situació a les residències públiques”. Per altra banda, les forces armades contribuiran al trasllat de malalts per via aèria i terrestre. També es facilitarà el repartiment de productes a la porta de casa de la gent gran i la resta de la població de risc, perquè no tinguin la necessitat de sortir al carrer i exposar-se més al virus. El govern espanyol també s’ha compromès a tenir sempre un fons de material mèdic per si en un futur arriben més pandèmies com la del COVID-19.

Finalment, el cap de l’Executiu espanyol ha tornat a reiterar que els dies que venen a partir d’ara seran encara més durs. Per aquest motiu ha traslladat ànims a la ciutadania i ha demanat “responsabilitat i disciplina” de cara a les mesures de confinament decretades a partir de l’estat d’alarma.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a desembre 06, 2020 | 22:05
    Josep desembre 06, 2020 | 22:05
    Pedro el genocida
    • Icona del comentari de: Josep a desembre 06, 2020 | 22:05
      Josep desembre 06, 2020 | 22:05
      Pedro el genocida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa