Sánchez carrega a l'ONU contra els "missatges nacionalistes o excloents"

El president del govern espanyol insisteix que "ningú té el monopoli de la raó"

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dijous (matinada de divendres a Catalunya) davant l'Assemblea General de l'ONU contra els "missatges nacionalistes" i "missatges excloents". Segons ell, en un moment actual ple de "desafiaments globals", cal "forjar un nou lideratge cooperatiu des de la voluntat, no només d'escoltar l'altre, sinó d'entendre el motiu de les seves raons".

 

Sánchez ha esquivat parlar de política espanyola, i ha dedicat bona part de les seves paraules als reptes interacionals que, segons ha dit, Espanya encara "des de l'esperança de l'acció comú a qui generen temor i incertesa". 

 

Així doncs, ha fet una crida a assumir "amb un profund sentit de l'empatia que ningú, per si sol, té el monopoli de la raó" i a ser conscients que fan falta lideratges "capaços de construir consensos i forjar acord,s, per trobar solucions aprofitant sinèrgies". En la seva "aposta renovada" pel multilateralisme, ha citat León Felipe, "gran poeta espanyol de l'exili": "El que importa no és arribar sols i els primers, sinó junts i a temps".

 
 

Comentaris