Sánchez, el candidat que més convenç

L’enquesta del CEO també apunta que un 20% dels seus votants ho van fer com a mal menor

Pedro Sánchez ha estat el candidat que més ha convençut a Catalunya en les passades eleccions al Congrés. Així es desprèn de la tercera onada del Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió d’aquest mes de desembre.  Les xifres són clares en l’apartat de l’enquesta on es pregunta sobre la “raó principal” que van tenir els 1.500 enquestats per votar un determinat partit o coalició.

 

Segons les dades del CEO, un 37,9% dels votants del PSC ho van fer pel seu candidat, Pedro Sánchez. Una xifra que deixa molt lluny, el segon col·locat en aquest podi, Gabriel Rufián. Només un 22,8% dels votants d’ERC admeten que es van decidir pels republicans pel seu candidat. El tercer lloc és per Pablo Casado del PP, ja que el 20% dels votants populars reconeixen que van votar pel seu cap de files. De tota manera, el 20,4% dels votants dels socialistes d’entre els enquestats admeten que ho van fer com a mal menor. És la formació que té més votants per aquest motiu.

 

En canvi, els candidats que menys votants han aportat han estat els de Vox. Només un 4,2% dels seus votants detallen que es van decidir per la formació ultradretana pel seu candidat, Santiago Abascal. El candidat dels Comuns també va ser un talismà entre els votants catalans, només un 6,7% ho va fer pel seu cap de files. Ciutadans amb un 10,2% i JxCAT amb un 12,9% són els que es troben a meitat de la taula.

 

Curiosament, només un  7% dels votants de la CUP ho van fer pel seu candidat, un 59,3% ho van fer per la convicció que “millor representa les seves idees”. De fet, és el partit que té més votants per coherència amb la seva ideologia, seguit per molt poc pels Comuns. Un 58,4% dels votants dels postcomunistes ho fan per connexió amb la seva ideologia.

 

 

A l’altra banda, es troben els votants del PP. Un irrisori 13% dels votants dels populars confessen que els voten perquè és el partit que millor representa les seves idees. En canvi, un 33,3% dels seus votants ho van fer per evitar que guanyés un altre partit.  El mateix percentatge que entre els votants de Vox. En aquest cas, el PP i Vox lideren el número de votants que van rebre per evitar la victòria d’un altre.

 

Comentaris