El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez-Camacho: “En absolut crec que s’hagi produït aquesta Operació Catalunya”
  • CA

L’expresidenta del PPC Alícia Sánchez-Camacho ha negat aquest dilluns que existeixi l’Operació Catalunya en la comissió del Parlament que investiga aquesta presumpta trama. “En absolut crec que s’hagi produït aquesta Operació Catalunya”, ha afirmat Sánchez-Camacho. Sobre la conversa el juliol del 2010 de La Camarga amb Victoria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, l’expresidenta del PPC ha afirmat que en aquells moments els seus advocats van considerar que no hi havia “proves fefaents” per denunciar el suposat frau fiscal del primogènit. Sánchez-Camacho també ha assegurat que no sabia “en absolut” que l’estaven gravant.

Sánchez-Camacho ha defensat que els delictes són investigats als jutjats quan tenen consistència, amb referència a les set denúncies i les dues querelles amb relació a l’Operació Catalunya que s’han presentat i que han estat arxivades: “Confio molt en la justícia i el que arriba a procediment judicial són la proves suficientment sòlides”. D’aquesta manera l’expresidenta del PPC i secretària primera del Congrés dels Diputats ha assenyalat en diverses ocasions aquest dilluns a la tarda que no existeix l’Operació Catalunya, preguntada pels diputats del Parlament, que han fet referència a les conclusions de la comissió del Congrés dels Diputats sobre l’ús partidista del Ministeri de l’Interior sota el mandat de Jorge Fernández Díaz. 

 

Sobre la conversa de La Camarga ara fa set anys, Sánchez-Camacho ha destacat que la informació era “plena de vaguetats” i que no ho podia denunciar “sense elements provatoris” ni respondre de les informacions que li explicava una altra persona, sinó que qui les havia de traslladar al jutjat era la mateixa Victoria Álvarez. La popular ha recordat que així li ho va recomanar. També ha negat tenir un fiscal o jutge de confiança en aquells moments, sinó que li havia preguntat si en coneixia algun per denunciar els suposats maltractaments. 

 

A més, Camacho ha defensat que ha estat amb l’òptica dels anys que en tot cas s’ha constatat la solidesa de les acusacions de Victoria Álvarez. “Fixis en els resultats de les comissions del 3% i miri tot el que està sortint ara”, ha comparat la popular, que ha conclòs al final de la comissió: “Sembla que, a vostès, només els interessen els resultats d’unes determinades comissions d’investigació”. 

 

Encara sobre La Camarga, els diputats li han recordat que, en el marc d’aquesta comissió, Victoria Álvarez va responsabilitzar Sánchez-Camacho i l’exsecretari d’Organització del PSC José Zaragoza de la gravació. “Qui menteix?”, han insistit. L’expresidenta del PPC ha apel·lat a les decisions judicials que li han estat favorables i a l’acord a què va arribar amb l’agència de detectius, amb el qual l’Audiència de Barcelona va arxivar la causa penal del ‘cas Método 3’. El diputat Germà Bel ha ironitzat que era una persona “molt generosa” per no voler que qui va encarregar gravar la conversa i va atemptar contra la seva intimitat pagués pel delicte. 

 

La diputada de la CUP Mireia Boya també s’ha interessat en la comissió sobre què faria l’estat per evitar el referèndum previst per l’1 d’octubre i Sánchez-Camacho ha respost que actuarien amb “proporcionalitat” i “fermesa perquè es compleixi la llei”. Ha apostat per “seguir dialogant” però ha avisat que no es pot actuar “fora del marc constitucional”. 

 

Acompanyada per Albiol i de baixa per una fractura del peroné

 

Sánchez-Camacho ha estat acompanyada pel president del PPC, Xavier Garcia Albiol; el secretari general del partit, Santi Rodríguez; el portaveu parlamentari, Alejandro Fernández, i la diputada Esperanza García. Aquests dos darrers s’han quedat dins la sala com a oients, ja que el PPC va abandonar la comissió, igual que Cs i PSC. 

 

L’expresidenta del PPC ha comparegut després de trencar-se el peroné el juny i encara de baixa mèdica. A diferència d’altres dirigents del Partit Popular que havien estat citats a la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya i que no hi han comparegut -el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido; el seu predecessor, Jorge Fernández Díaz, entre altres-, Sánchez-Camacho ha al·legat que l’informe del Consell d’Estat els empara perquè tenen responsabilitats a un govern, mentre que aquest no és el seu cas. En tot cas, ha agraït que la tornessin a citar després que no hi pogués assistir en primera convocatòria quan es va trencar la cama. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa