Sánchez Camacho assegura tenir constància que membres del Govern volen que Puigdemont vagi al Congrés

La diputada del PP qualifica de "perversió" que el president català busqui "un acord previ" sobre el referèndum

 

La secretaria primera de la Mesa del Congrés i diputada del PP, Alicia Sánchez Camacho, ha assegurat aquest dilluns tenir constància que membres destacats del Govern veuen amb bons ulls que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, accepti la proposta de l'executiu espanyol per explicar-se a la cambra baixa. Així ho ha manifestat en una entrevista a TVE on ha qualificat de "perversió" que el president català busqui "un acord previ" sobre el referèndum abans d'anar al Congrés. "Això seria com anar a jugar un partit i abans haver pactat el resultat", ha subratllat la secretaria primera de la Mesa, que ha emplaçat Puigdemont a sol·licitar "a la sobirania de tots els espanyols si li permeten fer un referèndum".

Alicia Sánchez Camacho també ha assegurat haver detectat un "cansament" per part de la ciutadania respecte el procés, un cert "desencantament" ja que, segons ella, entre els partidaris de la independència "no existeix la mateixa il·lusió" que anys enrere i una "profunda preocupació per part dels funcionaris" perquè veuen que tot plegat els pot afectar a nivell "personal, familiar i professional". "Detecto una profunda preocupació per part de la ciutadania catalana que no vol que es cometin actes il·legals, que no volen que els portin a un carreró sense sortida i que no volen que es porti a terme aquest desafiament", ha sentenciat.

Preguntada per la nova convocatòria del Pacte Nacional pel Referèndum de la que podria sortir la data i la pregunta, Sánchez Camacho ha dit que ja s'han viscut "molts dies històrics però que d'història no tenen res". "Aquest és un procés molt repetitiu que ha furtat els catalans la necessitat d'un bon govern", ha explicat, per insistir que aquesta setmana fixaran una data per fer "un referèndum il·legal, inconstitucional i que no es pot fer".

 

 

Així mateix, ha advertit que el govern espanyol respondrà a les pretensions independentistes fent servir "tots els instruments de la llei". "L'estat espanyol i la democràcia no poden permetre que es convoqui un referèndum que és il·legal i celebro que hi siguin el Partit Socialista i Ciutadans", ha exclamat, per insistir que "si volen seguir pel camí de l'incompliment de la llei s'actuarà com calgui". La diputada popular i expresidenta del PP de Catalunya ha posat el focus en la figura de Carles Puigdemont com a únic "responsable" de la convocatòria del referèndum. "El màxim responsable és el president de la Generalitat i és l'única autoritat que signa el document tot i que no pugui fer-ho", ha subratllat, per acabar advertint que un cop el signi s'activaran "els mecanismes de l'estat de dret i les declaracions d'inconstitucionalitat" .

 

Comentaris