El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez-Camacho acusa l’independentisme d'”hispanofòbia” i de pintar “una Espanya gairebé medieval”
  • CA

 

La secretària primera de la Taula del Congrés dels Diputats i diputada per Barcelona del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat aquest dilluns que els independentistes catalans mantinguin un discurs d'”hispanofòbia” i parlin d’una “Espanya gairebé medieval”. En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’, Sánchez-Camacho ha denunciat la “manipulació i tergiversació” que, al seu judici, realitza la Generalitat, i especialment el seu president, Carles Puigdemont. “S’ha passat a un discurs d’hispanofòbia, s’ha volgut adherir a la independència la idea de modernitat, progresia, europeïsme… quan és tot el contrari. Espanya és un dels països líders a Europa, del que ens podem enorgullir”, ha etzibat. La dirigent popular ha criticat l’Executiu català per estar traslladant una idea de “Espanya antiga, gairebé medieval, que menysprea els drets dels catalans”: “Si algú ha fet un esforç a ajudar a sortir de la crisi a les PIMES i als catalans ha estat el govern espanyol”, ha assegurat.

 

Preguntada sobre quin serà la resposta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant la hipotètica celebració d’una consulta independentista, Sánchez-Camacho ha dit que s’usaran “tots els instruments de la llei, tots els instruments de la llei i només els instruments de la llei”. En aquest sentit, ha celebrat que el PSOE i Cs recolzin al PP en la defensa de la sobirania nacional encara que, segons ha explicat, l’ideal seria que estiguessin Podem i la resta de partits, perquè “tots han d’estar units en la defensa d’Espanya”. En aquest sentit, ha advertit la Generalitat que “si volen seguir pel camí de l’incompliment, s’actuarà com s’hagi d’actuar”. “Això no és judicialitzar res: qui se salta un semàfor, deixi de pagar una multa… té una sanció. Qui incompleix qualsevol llei, ha de tenir una resposta”, ha asseverat.

Preguntada per la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum d’aquest dimarts, la ‘popular’ ha dit que “sembla” que el calendari situaria la convocatòria “inconstitucional a finals de setembre o principis d’octubre”. “Diuen que hem viscut dies històrics, però d’històric res”, ha etzibat, per després dir que Puigdemont ha “furtat als catalans un bon Govern” i ha “segrestat el discurs”. Sánchez-Camacho ha emplaçat el president català al fet que acudeixi al Congrés dels Diputats per dialogar sobre la seva proposta, “com va fer” l’exlehendakari Juan José Ibarretxe, i que no pretengui seguir amb la “imposició”. “Puigdemont vol referèndum i no hi ha més que parlar. Això no és diàleg. Fixi’s la perversió dels líders independentistes, volen anar al Congrés amb un acord previ. Això és com anar a jugar un partit i pactar abans el resultat”, ha opinat. Això sí, ha avisat el Govern català que dialogar, si s’incompleix la Constitució, “no és viable”: “Demano que no aquest enganyi als catalans. Ells parlen de democràcia però estan pervertint el termini. Democràcia és actuar amb les regles del joc democràtic”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa