El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sànchez avisa el PSOE que “tindrà davant” JxCat per demanar el referèndum
  • CA

 

El cap de llista de JxCat al Congrés per Barcelona, Jordi Sànchez, ha avisat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que “tindrà davant” la formació independentista per demanar el referèndum: “La nostra paraula no es ven i no es canvia”, ha remarcat durant la roda de premsa d’aquest diumenge al matí a l’ACN, en videoconferència en directe des de la presó de Soto del Real. Sànchez també ha advertit que ningú pot pensar que JxCat facilitarà que Vox arribi a la Moncloa. A més, l’expresident de l’ANC ha asseverat que el debat sobre el referèndum no ha de girar entorn de l’eix temporal: “No quedarem atrapats en una data concreta, el que hem de fer és desbloquejar la situació“.

 

Sànchez ha asseverat que “no s’ha guanyat mai cap batalla en un únic combat”, i ha insistit que JxCat és la “garantia” que, d’una banda, el PSOE no tingui les “mans lliures” per aplicar el 155, i que de l’altra l’extrema dreta no pugui governar: “Que ningú pensi que podem facilitar que VOX arribi al govern“, ha remarcat el candidat, que ha reiterat la importància que la gent que va anar a votar l’1-O i el 21-D torni a les urnes aquest 28-A i que aposti per JxCat.

 

Sànchez ha constatat les “ganes” de construir diàleg, i ha subratllat que JxCat estarà “al davant” del líder del PSOE per demanar el referèndum: “La nostra paraula no es ven, no es canvia, ens devem als electors”. A partir d’aquí, el cap de llista empresonat ha manifestat que el debat sobre l’autodeterminació no ha de ser quin dia i quin mes s’ha de fer el referèndum, sinó que el que cal fer és “desbloquejar la situació” i no quedar “atrapats” en cap data concreta. És més, Sànchez ha apuntat que l’objectiu no és imaginar què passarà a partir del 28 d’abril, sinó com el dia de les eleccions s’aconsegueix una “gran mobilització”.

 

El número u de JxCat a la candidatura del Congrés ha afegit que la pregunta “rellevant” que cal fer a Sánchez és si està “disposat” a sacrificar el govern, l’estabilitat i la democràcia espanyola per evitar que els catalans puguin votar. A més, Sànchez ha recalcat que si es vol ajudar els presos cal votar les formacions amb líders a Soto del Real a les seves llistes i, en especial, JxCat: “Serem la vostra veu, ens comprometem, però vosaltres ens heu de donar la força, i en democràcia la força és el vot”.

 

 

Entesa sobiranista

 

D’altra banda, Sànchez ha concretat els quatre elements que demanarà JxCat al sobiranisme després del 28-A: el referèndum i l’exercici de l’autodeterminació; la defensa de la llengua, els mitjans públics i l’ensenyament; les polítiques de progrés; i acabar amb el retrocés de les llibertats. El cap de llista de JxCat ha subratllat que cal unitat d’acció en aquests aspectes i ha interpel·lat ERC, els comuns i la part més sobiranista del PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa